Home / ANASAYFA / Parke Seçimi ve Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
ceviz-rengi-parke-dekorasyonu
ceviz-rengi-parke-dekorasyonu

Parke Seçimi ve Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Dekorasyonda parke seçimi son yıllarda  moda ve  ev dekorasyonunda çok farklı parke modellerinin kullanıldığını görmek mümkün.Doğru parke seçimi, mükemmel bir dekorasyon için olmazsa olmazdır. Halbuki mobilya seçiminde oldukça titizlenilirken çoğu zaman parke göz ardı edilebiliyor.Peki parke seçiminde nelere dikkat edilmeli?

ahsap-parke-dekorasyonu
ahsap-parke-dekorasyonu

 

Doğru renk seçimi :

ceviz-rengi-parke-dekorasyonu
ceviz-rengi-parke-dekorasyonu

            Öncelikle koyu renk yapısına sahip parkeler diğer parkelere göre tozları daha çok belli etmesinin yanında, oluşan çizikler daha fazla dikkat çekmesine rağmen aydınlatmanın yeterli olduğu ve güneş ışığının bol aldığı ortamlarda daha albenili durur ancak bol ışıklı bir alan için parkenin ışık direnci göz önünde bulundurulmalıdır, aksi halde eskimiş parke ile birlikte ortam küçülmüş ve basık görünecektir.

aydınlık-ev-dekorasyonu
aydınlık-ev-dekorasyonu

            Açık renk parkeler yukarıda belirtilenle ters orantılı olarak koyu renk parkeye göre daha az ilgi çekmesinin yanında çizikleri ve tozları daha az belli eder. Mekan karanlık  ve güneş almıyorsa aydınlık ve geniş bir hava verir. Ancak çok açık renk dekorasyon ile soğuk bir hava verebilir.

siyah-parke-dekorasyonu
siyah-parke-dekorasyonu

            Dikkat çekici olabilmek için gelenekselci düşüncenin dışına çıkmak gerekir.  Artık zemin döşemelerinde lamine parke sıkça kullanılmaktadır. Siyah tonlarında parkelerin biraz bakımı zor olsa da gerekli özen gösterildiği ve odadaki diğer mobilya ve objeler açık renkler tercih edildiği  takdirde gayet şık ve yenilikçi durur.  Unutmayın renkler zıtlarıyla anlam kazanır.

suya dayanıklı

            Doğru bir parke seçimi odanın görünümünü boydan boya değiştirir. Kullanım ömrü diğer eşyalara nazaran daha uzun olması nedeni ile öncelikle titizlenilmesi gerekir. Parke almadan önce öncelikle almayı düşündüğünüz parkenin hangi zemin için uygun olduğuna dikkat edin. Örneğin mutfak için yaptırılacak parke mutlaka ısı ve neme dayanıklı olmalıdır.

Feng-Shui-salon-dizayn-ve-parke
Feng-Shui-salon-dizayn-ve-parke

      Parke seçimi ile birlikte mutlaka duvar kağıdı veya duvar rengini göz önünde bulundurmalısınız.

     Çalışansanız ve temizliği kolay parke seçmek istiyorsanız laminant parkelere  de göz atabilirsiniz.Dekorasyon için parke seçimi yapılırken daha çok açık renkleri tercih etmenizi öneririz. Böylelikle odanız daha büyük daha geniş ve ferah görünmesini sağlamış olursunuz.

Farklı parke renk ve modellerini sizler için galeride bir araya getirdik.Galerimizi inceleyerek evinizin dekorasyonunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Laminant parke nasıl temizlenir TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Huzur Dolu Ev Dekorasyon Fikirleri başlıklı makalemizde ev dekorasyon fikirleri ve Huzur dolu ev dekorasyon fikirleri hakkında bilgiler verilmektedir.

101 queries 0,783