Home / ANASAYFA / Makrome İpinden Kalemlik Örme
313 - Makrome İpinden Kalemlik Örme

Makrome İpinden Kalemlik Örme


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Makrome İpinden Kalemlik Örme

Örgü, kadınların en çok yaptığı hobilerin arasında yer almaktadır. Son dönemlerde örgü, hobiler arasında giderek ön plana çıkmaktadır. Üretmeyi ve geri dönüşümü seven, bu alana ilgi duyan herkes örgüye karşı ilgi duymaktadır. Örgüden günlük kullanıma uygun eşyalar ve aksesuarlar yapmak gençlerin de büyük ilgisini çekmektedir.

Her yaştan okuyan kişinin veya yanında kalem taşımayı seven kişinin kullanabileceği kalemlikler, makrome ipi ile rahatlıkla örülebilmektedir. Makrome ipi kullanılarak yapılan örgü kalemlik modelleri hem şık hem de çok amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Yaratıcılığa bağlı olarak kişiler bu teknikle kendilerine cüzdan gibi çok amaçlı tasarımlar yapabilmektedir.

Kalemlik Örme

Makrome ipi ile örülen örgü modelleri son dönemlerde kadınların ilgisini çekmektedir. Makrome ipi kullanılarak çok sayıda tasarım yapmak mümkün olmaktadır. Kalemlik gibi çok amaçlı küçük veya büyük çantalarda makrome ipi ile örgü teknikleri rahatlıkla uygulanabilmektedir. Okul döneminde çocuklarınıza el yapımı hediye vermek istiyorsanız makrome kalemlik modeli ideal bir hediye olacaktır.

Makrome ipinden kalemlik örerken kişiler hangi malzemelere ihtiyaç duyacaklarını merak etmektedir. Bir makrome ipinden kalemlik yapımı için öncelikle 1 yumak makrome ipi gerekmektedir. Kalın makrome iplerinden daha güzel bir görünüm elde edildiğinden kalın ip seçilmesi tavsiye edilmektedir. Kalın ipe uygun bir tığ ile örgüye başlanmalıdır. Süsleme için çıt çıt, fermuar, düğme gibi objeler isteğe göre kullanılabilmektedir.

 

Makrome İpinden Örgü Kalemlik

Kalemlik yapımında kalemliği kullanım amacına göre örgüye başlamadan boyunu belirlemeniz gerekmektedir. Sadece kalem için kullanacaksınız kalem boyunu ölçerek buna uygun bir genişlikte kalemliğinizi tasarlamanız gerekmektedir.

Başlangıç aşamasında istediğiniz uzunlukta olacak şekilde zincir ile örgüye başlanır. Üst sıraya dönerek tığa ip alınıp dipteki zincirin ortasına batılır. Böylece artırma işlemi yapılmış olmaktadır. Çıkarken tığdaki tüm ipler aynı anda çıkarılır. Bu teknik, örgü teknikleri arasında tekli trabzan olarak bilinmektedir. Sıra sonunda bir zincir çekilip örgü çevrilir. Tüm sıralarda aynı işlem yapılarak istenilen boyuta gelene kadar örgü örülür. Bittirildiğinde tığdan ip çıkarılıp ikiye katlanarak yanlarından dikilir. Bu kısımdan sonra dikiş kısmı içe çevrilerek fermuar, düğme, rozet gibi aksesuarlar ile örgü süslenir.

Bir önceki yazımız olan 2018 Çilek Genç Odası Takımları başlıklı makalemizde 2017 çilek genç odası modelleri., 2017 çilek genç odası takımları ve çilek genç odası takımları hakkında bilgiler verilmektedir.

97 queries 1,961