Home / ANASAYFA / BALKONDA YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ BİTKİLER
kaktus-saksilari

BALKONDA YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ BİTKİLER


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Apartmanda yaşarken de çiçek yetiştirerek, dalından sebze koparmanın keyfini yaşayabilirsiniz. 
Keşke benim de çiçek bahçem olsa diyorsanız yazımız tam size göre.
kendin-yap-saksilarda-bahceler
 

İşte Balkonda Yetiştirebileceğiniz Bitkiler

 

Begonya

Yaygın renkleri kızıl, pembe, sarı ve beyaz olan bu çiçek kısa sürede büyüyerek balkonunuzu süsleyecektir. Havalar soğuduğunda içeride de bakabileceğiniz begonyayı tohumdan üretebileceğiniz gibi bitkiden kopardığınız dalı toprağa dikey olarak gömerek de çoğaltabilirsiniz. 
bahce-begonyasi-begonia-semperflorens-8d7993
 

Cam Güzeli

Çok çabuk büyümesinden dolayı balkonların için tercih edilen çiçeklerin en başında gelmektedir. Kırmızı, pembe, mor, turuncu ve beyaz renklerinde olan cam güzeli saksıda da bahçedeki kadar güzel yetişerek yaz boyunca çiçek verir. Üstelik bakımı da çok kolay, siz sadece düzenli sulayın ve haftada bir gübreleyin yeter. 
cam-guzeli-
 

Kadife Çiçeği

İlkbaharda kapalı ortamda yetiştirilmeye başlanır. Don tehlikesi geçtikten sonra balkonlara alınır. Kadife çiçeği bütün ortamlara kolaylıkla uyum sağlar. Mükemmel kokusu ve kolay yetiştirilmesi ile çok tercih edilir. Sürekli bakımlı olması ve çiçek açması için solan yapraklarının sürekli temizleyerek toprağının nemli tutulması gerekir. 
KADİFE ÇİÇEĞİ
 

Kaktüs

Birçok çeşidi olan kaktüs çok çeşitliliği ile balkonlarınızın gözdesi haline gelebilir. Tropikal bilge bitkisi olan kaktüsün, güneşi ve fazla suyu sevmediğini unutmayın. Suyunu sadece toprağı kuruduğunda, toprak yüzeyinden çok aşağı inmeyecek şekilde verin. 
kaktus-saksilari
 

Fesleğen

Birbirinden güzel çiçekleri ve harika kokusu ile balkonunuzda yetiştireceğiniz bu bitkiyi mutfağınızda da kullanabilirsiniz. Salatalarda, makarna sosunda ve et yemeklerinde aranılan bir lezzettir. Bütün bu güzelliklerin dışında balkonlarınızı süslerken sizi de sivrisineklerden koruyacaktır.
FESLEĞEN
 

Jalapeno Biberi

Ülkemizde son yıllarda popüler olan Meksika kökenli bu acı biberin genelde kızarması beklenir. Ancak bu biber yeşil iken tüketilir ve metabolizmayı aşırı derecede hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Sadece süs olarak kalmasını istemiyorsanız bu faydasından yararlanabilirsiniz. 
JOLEPONO BİBERİ
 

Havuç

Evet, yanlış okumadınız. Havucu da balkonda saksıda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Derin bir saksıya ekeceğiniz havuç tohumlarının yeşermesi sonucunda yapraklarından ve kökünden faydalanabilirsiniz. 
SAKSIDA HAVUÇ
 

Soğan

Baharın gelmesiyle mutfakta filizlenen soğanları saksıya dikerek balkonunuza alabilirsiniz. Bu şekilde salatalarınızın taze soğanını kendiniz yetiştirmiş olursunuz. 
sisede-taze-sogan
 

Biberiye

Vücudumuz için birçok faydası olan biberiyeyi de balkonda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Güneş alan yerde yaz sıcağında 3 günde bir suladıktan sonra harika görüntüsü ve sinekkovar özelliğinden yararlanabilirsiniz. 
biberiye
 

Çilek

Balkonda kolaylıkla yetiştireceğiniz çilek mis kokusuyla ve görüntüsüyle sizleri mest edecektir. Fide ya da tohum olarak bulabileceğiniz çilekleri mart nisan gibi saksıya ekerek (tohumu daha erken ekilir) sulu sulu tüketebilirsiniz. Çilek yetiştirirken toprağının sürekli nemli olmasına, saksıda fazla su birikmemesine ve güneş görmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. 
BALKONDA ÇİLEK

Bir önceki yazımız olan DUVAR SAATİNİZ TARZINIZ MI? başlıklı makalemizde duvar saati, ferforje ve saat modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

96 queries 3,454