Home / ANASAYFA / Sağlıklı Bir Yaşam İçin Olması Gereken Ev Dekorasyonu
oda-dekorasyonu-2

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Olması Gereken Ev Dekorasyonu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Uzun ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için en çok zaman geçirdiğimiz yer olan evimizden başlamalıyız. Evinizde sağlıklı yaşamanın gereksinimlerini karşılayacak dekorasyon yapmanız başlangıç için güzel bir adım olacaktır. Bugün sizlere sağlıklı bir yaşam için olması gereken ev dekorasyonu hakkında ipuçları derledik.

Hava Akımı

Hayatta kalmanın temel maddelerinden biri de havadır. En önemlisi de sağlıklı ve kaliteli bir hava. Günümüz metropollerinde hava kirliliği ne yazık ki hava kalitesini düşürüyor. Evlerimizdeki hava kalitesini de genelde bizler düşürüyoruz. Evlerimizi hava sirkülasyonunu engelleyecek şekilde dekore eder, yeteri kadar havalandırmazsak evin içerisindeki kaliteli hava yok olur ve sadece yaşamımızı sürdürecek kaliteye düşer. Dikkat edeceğiniz konulara gelince; evinizdeki bölümlerin birbiriyle bağlantısını kesmemeye çalışın, kendinizi bir odaya hapsederek diğer tarafları atıl bir şekilde bekletmeyin. Ferah ve geniş ortamlar yaratmaya ve bu ortamları kullanmaya çalışın. Hava geçiş yollarına hava sirkülasyonunu engelleyecek geniş ekran televizyon veya dolap gibi eşyalarla kapatmayın.

Gün Işığı

Gün ışığının hayatımızdaki önemi ve yeri herkes tarafından bilinmektedir. Ne yazık ki önemini bilmemize rağmen buna göre adımlar atmıyoruz. Gün ışığı sadece D vitamini değil, sağlığımız için gerekli hormonların salgılanması, uyku düzeni ve pek çok şey için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle özellikle kış aylarında kalın perdelerle gün ışığını engellemek yerine, evler gün ışığı ile doldurulmalıdır. Pencere önüne televizyon gibi elektronik eşya asla konulmamalıdır, çünkü bu durumda güneşin yararlı etkilerinden yararlanmak yerine eşyalarınız zarar görecektir.

Evinizi Eşyalarla Doldurmayın

Ev dekorasyonu denilince birçoğunun aklına tıka basa aksesuar ve mobilyalarla doldurulmuş evler gelir. Ne yazık ki birçok kişi ev dekorasyonunu çok eşya ile kodluyor. Oysaki evdeki aksesuar ve mobilyaların kapladığı alan kadar boşluk da olmalıdır. Boşlukların üzerinizdeki pozitif etkisinden yararlanmak varken, mobilya ve aksesuarların toz kaynağı haline gelmesiyle sürekli temizlik yapma ihtiyacı hissedecek, özellikle alerjik kişiler için yaşam kalitesini düşecektir. Bu nedenle ihtiyacınız olmayan eşyayı evinizde tutmamaya, evlerinizde ferah alanlar yaratmaya çalışın.

Yatak Odasını Sade Döşeyin

Yatak odasında hayatımızın neredeyse üçte birini geçiriyoruz. İşi hesaba, kitaba dökünce bu çok ciddi bir rakam olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin 90 yıllık bir ömrün 30 yılı yatak odasında geçiyor. Bu sürenin kaliteli bir şekilde geçirilmesi için yatak odası dekorasyonu sırasında sadeliği tercih edilmelidir. Yumuşacık bir gün ışığı, pastel renkler, sağlıklı bir uyku ve zinde bir sabah için şart. Ayrıca yatak odasını uyku dışındaki saatlerde uzun uzun havalandırmak hava kalitesini maksimuma çıkaracak 90 yıllık bir ömür için altın kural olacaktır.

Mobilyalarınızı Seçerken Dikkatli Olun

Ergonomi, mobilya sektöründe ve ev tasarım alanında maalesef ülkemizde hak ettiği yeri hiçbir zaman görmemiştir. Oysaki sağlığımız için özellikle de kemik ve kas yapımız için ergonomi hayati önem taşımaktadır. Mobilya alırken modeline, rengine ve tren olup olmadığına bakıldığı kadar ergonomik özelliklerine de bakılmalıdır. Bu tür mobilyalar ilk etapta yaşamınıza bir artı katmıyor gibi görünse de yıllar geçtikçe ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı daha iyi anlayacaksınız.

Bir önceki yazımız olan ANTRENİZİ DEKORE EDERKEN BU HATALARI YAPMAYIN. başlıklı makalemizde antre dekorasyonu, antre dekorasyonunda yapılan hatalar ve ev dekorasyonu hakkında bilgiler verilmektedir.

92 queries 0,425