Home / ANASAYFA / RENKLİ ÇAMAŞIRLARIN SOLMAMASI İÇİN KİLİTLEME İŞLEMİ
çamaşır-solmasi

RENKLİ ÇAMAŞIRLARIN SOLMAMASI İÇİN KİLİTLEME İŞLEMİ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Yeni aldığınız renkli giysilerin renginde yıkama sonrası genelde solmalar olur. Birkaç yıkamadan sonra yıllarca kullanılmış havası verir.Çamaşırlarınızda solma olmaması için ilk yıkamadan önce mutlaka renk kilitleme yapmalısınız. Bu kilitleme işlemi sonrasında renklerde kesinlikle solma olmayacaktır. 

çamaşır-solmasi

Renkli Çamaşırların Solmaması İçin Kilitleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kovaya 5-6 litre temiz su koyun. Bir su bardağı suya bir tutam adaçayı, 5-6 tane karanfil ekleyerek 15 dakika demleyin. Demlenen karışımı süzerek kovadaki suya ilave edin. Ardından 1,5 çay bardağı yemeklik tuz veya 1 su bardağı turşuluk tuz ilave ederek erimesini sağlayın. Yeni aldığınız kıyafetinizi bu suya koyarak 1 gün (24 saat) bekletin ve süre sonunda temiz su ile durulayın. Bu renk kilitleme işlemi sonunda renkli çamaşırlarınızda asla solma sorunu yaşamayacaksınız. Kıyafetlerinizin rengi ilk günkü canlılığını koruyacaktır.

İLGİLİ BAĞLANTILAR 

BOYANAN BEYAZ ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATMAK İÇİN 3 ADIM

Bir önceki yazımız olan ANTRENİZİ DEKORE EDERKEN BU HATALARI YAPMAYIN. başlıklı makalemizde antre dekorasyonu, antre dekorasyonunda yapılan hatalar ve ev dekorasyonu hakkında bilgiler verilmektedir.

92 queries 0,346