Home / ANASAYFA / 2017 Dış Mekan Aydınlatması
şık bir bahçe aydınlatması

2017 Dış Mekan Aydınlatması


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Dış mekan aydınlatması havuz kenarı, balkon, bahçedeki yeşil alanlar veya teras aydınlatmasında çok farklı ve ikonik tasarımlarla dış mekan dekorasyonuna bambaşka bir hava katıyor. 2017 dış mekan aydınlatması modellerini bakış açınızı değiştirecek fikirleri ve görselleri sizler için derledik.

Dış Mekan Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Bahçe aydınlatması yapılacaksa aydınlatılacak alan iyi belirlenmelidir. Bahçe içerisindeki dekoratif alanlar (havuz, peyzaj, ağaçlar, çiçekler ve çalılar gibi) iyi belirlenmeli ve aydınlatma ona göre yerleştirilmelidir. Bahçe içerisinde varsa yürüyüş yolu ve merdivenler mutlaka aydınlatılmalıdır. Yaz günlerinin olmazsa olmazı olan dış mekan yemekleri için avluda peyzaj çalışması ve aydınlatması dikkatli yapılmalıdır. Bu bağlamda dış mekan aydınlatması olarak tercih edilen lambader modelleri incelenebilir.

Bahçede veya terasta barbekü alanı varsa burada ışık planlaması dikkatli yapılmalıdır. Barbekü alanı aydınlatması genelde atlanır, bu nedenle barbekü partileri sırasında sıkıntılar yaşanır. Barbekü sırasında pişirileni görmek için mutlaka tepe aydınlatması kullanılmalıdır. Bunun için ağaç dallarına yerleştirilecek aydınlatma hem dekoratif, hem de etkili olacaktır.

Dış Mekan Aydınlatma Ögelerinin Özellikleri

Dış mekanı aydınlatacak ürünler kaliteli ve dış mekana uyumlu olmalıdır. Açık havadaki nem, rüzgar ve suya dayanıklı ürünler tercih edilmelidir. Kalitesiz dış mekan aydınlatmaları herhangi bir olumsuzlukta yangına bile neden olabilmektedir. Örneğin dış mekanda diye korumalı armatürler çok tercih edilmekte buda nem ve buharlaşmaya neden olarak arızalara neden olmaktadır. Bu nedenle dış mekan aydınlatması olarak aydınlatılacak bölgelerin farklılığına göre uygun seçimler yapılmalıdır.

Bir önceki yazımız olan 2018 Çilek Genç Odası Takımları başlıklı makalemizde 2017 çilek genç odası modelleri., 2017 çilek genç odası takımları ve çilek genç odası takımları hakkında bilgiler verilmektedir.

98 queries 1,990