Home / ANASAYFA / Ev Dekorasyonunda Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
ev-dekorasyonunda-hali-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenler11

Ev Dekorasyonunda Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Bir evi dekore etmek kolay bir iş değildir. Birçok yönden dikkat edilmesi gereken konu bulunmaktadır ve bu ince detaylar atlandığı zaman ev içinde uyumsuz, kötü bir görüntü oluşabilir. Bu nedenle ev dekore ederken püf noktaları dikkate almanız gerekir. Bir ev dekorasyonunda en önemli konulardan birisi halı seçimidir. Bir evi gösteren ve dekorasyonun temel noktası olan şey halıdır. Bu yazımızda sizler için ev dekorasyonunda halı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir bu konu hakkında bilgilendirme sağlayacağız.

Ev dekora ederken oturma grubunuz ve perdeleriniz ile uyumlu bir halı seçmelisiniz. Bu noktada uyumlu halı ibaresinde aynı renk tonu olarak algılamamakta fayda var. Şöyle ki renk ton uyumuna bakmalısınız. Örneğin koltuklarınız krem tonlarda ise halı içerisinde krem tonu ile birlikte farklı tonlar kullanabilirsiniz.

Halı seçimi yaparken muhakkak ki evinizin ölçülerini dikkate alarak seçim yapmalısınız. Ev ölçüsünün 4 te 2 sini geçmeyecek ölçülerde halı kullanmalı, tüm evi halıya boğmamalısınız. Bu şekilde eviniz daha ferah ve aydınlık görünecektir. Aynı zamanda ev içinde kullandığınız halıların rengini açık tonlarda seçmeye özen göstermelisiniz. Ev içinde ferah ve geniş bir alan hayaliniz var ise koyu ton halı kullanımı yanlış bir tercih olacaktır.

Koyu tonlar evi daha basık ve daha küçük göstermektedir. Hem evin enerjisi hem de ferahlığı için ev dekorasyonunda halı rengi seçimlerinizi açıktan yana kullanmanız daha doğru bir adım olacaktır. bununla birlikte çocuk odalarında tek renklerden uzak durmalısınız. Tek renkler her zaman için çocukların renkli dünyasını karartır. Mutfak halılarınızı da seçerken çok kolay temizlenebilecek tonlarda seçim yapmalı ve mutfak dolapları ile uyumlu tonlarda bir tercih yapmalısınız. Bu şekilde ev içinde ki uyumu yakalayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2018 Çilek Genç Odası Takımları başlıklı makalemizde 2017 çilek genç odası modelleri., 2017 çilek genç odası takımları ve çilek genç odası takımları hakkında bilgiler verilmektedir.

98 queries 1,963