Home / ANASAYFA / 2017 Yılında Küçük Mutfaklar İçin Pratik Çözümler
beyaz-mutfak-modeli-2017

2017 Yılında Küçük Mutfaklar İçin Pratik Çözümler


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Geçmişten bugüne pek çok ev için ideal çözümlerden birisi olan küçük mutfak dekorasyonu 2017 yılında da ortaya çıkan yepyeni fikirler ve tasarım önerileri ile ev sahiplerini mutlu etmeye devam etmektedir.

2017 yılında ön planda olan küçük mutfak dekorasyonları
2017 yılında ön planda olan küçük mutfak dekorasyonları

Evlerinde kısıtlı alanlara sahip olmaları nedeniyle dar ve küçük mutfak modellerini tercih eden kişiler, dekorasyonlarına uygulayabilecekleri bazı özgün fikirler ile hem şık hem de kullanışlı mutfaklara sahip ola bilirler.

Dar ve kaçük olmasına rağmen kullanışlı bir mutfak modeli
Dar ve kaçük olmasına rağmen kullanışlı bir mutfak modeli

Özellikle küçük Amerikan mutfak modelleri için 2017 yılında sunulan bazı dekorasyon fikirleri ile isteyen ev sahipleri dar alanlarda büyük işler başarabilmenin keyfini sürebilirler. Küçük mutfakların dekorasyon aşamalarında tercih edilebilecek bu teknikler ile hem ev halkının hem de eve gelecek olan misafirlerin büyük beğenisini kazanabilmek mümkün olur.

2017 yılına ilham verecek Küçük ama güzel bir amerikan mutfak modeli
2017 yılına ilham verecek Küçük ama güzel bir amerikan mutfak modeli

Küçük mutfak modellerinde en ideal mutfak dekorasyonu fikirleri için ilk olarak mutfağın ana renginin beyaz ve tonları üzerinden tercih edilmesi gerekir. Çünkü beyaz renk ile boyalı mobilya ve mutfak eşyaları, küçük mutfaklar için adeta birer kurtarıcı haline gelerek mutfakların genel anlamda olduklarından çok daha büyük gözükebilmelerine imkân verirler. Mutfağının tamamını beyaza boyamak istemeyenler ise, beyaz rengi kullanabilmek için raf, askılık ya da benzer ufak aksesuarlardan faydalanabilirler.

Dar, beyaz mutfak modeli
Dar, beyaz mutfak modeli

“Küçük mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?” diye merak edenlere önerilebilecek bir başka dekorasyon tekniği de mutfağın tavan kısmında avize türü ışıklandırmalar yerine daha fazla aydınlık katabilen güçlü spot ışıkların kullanılmasıdır. Özellikle penceresi olmayan mutfaklar için ciddi bir sorun haline gelebilen aydınlatma konusu, yeterince ışık alamayan küçük mutfakların normal hallerine göre çok daha ufak gözükmelerine neden olacaktır.

Küçük mutfaklar için pratik çözümler arasında duvarların olabilecek en verimli şekilde kullanılmaları da bulunur. Mutfak duvarlarına yerleştirilebilecek olan çeşitli büyüklüklerdeki raflar sayesinde hem yerden tasarruf edilmiş olunur hem de çok daha fazla sayıda mutfak malzemesinin barındırılabilmesine imkân verilir. Özellikle çok sık kullanılan bardak, tabak, baharat ve benzeri mutfak ürünlerini duvarlarda yer alan raflara yerleştirmek ortaya oldukça sevimli bir mutfak görüntüsü çıkmasını sağlayacaktır. Mutfaklarında biraz daha şirin bir görüntü isteyenler ise, yerleştirdikleri raflara mutfak malzemeleri yerine küçük saksılarda temin edebilecekleri canlı çiçekleri dizerek kusursuz bir mutfak dekorasyonu elde edebilirler.

Rengarenk tabakların konduğu bir raf sistemi yapılmış
Rengarenk tabakların konduğu bir raf sistemi yapılmış

Özellikle yüksek tavanlı ama genişlik açısından dar olan mutfaklarda tavanı aydınlatma dışında farklı amaçlarla kullanmak da mükemmel bir çözüm olabilir. Küçük mutfak dekorasyonu fikirlerinde son yıllarda git gide popülerleşen bu yöntemde, tavana kolaylıkla monte edilebilecek çeşitli modellerdeki askılıklar ile bir yandan modern bir mutfak tasarımı sağlanırken bir yandan da tavandaki askılıklara yerleştirilebilecek tava ya da benzeri mutfak malzemeleri ile tamamen sıra dışı bir görünüme sahip olunabilir.

Mutfak tavan askılığı
Mutfak tavan askılığı

Küçük Mutfak Dekorasyonları konusunda daha önce yazmış olduğumuz 2017 küçük mutfak dekorasyonları konulu makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2018 Çilek Genç Odası Takımları başlıklı makalemizde 2017 çilek genç odası modelleri., 2017 çilek genç odası takımları ve çilek genç odası takımları hakkında bilgiler verilmektedir.

97 queries 1,861