Home / ANASAYFA / 2017 Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri
kivrimli-2017-yatak-odasi-modelleri
Modern yatak odası dekorasyonları

2017 Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/decobaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

2017 yılı yatak odası dekorasyonu fikirleri ve örnek tasarımlarını yatak odası dizaynı yapacak takipçilerimiz için araştırdık. Yatak odası gerek mental, gerekse fiziksel açıdan dinlendiğimiz odaların başında gelir.

Dolayısıyla günün stresini, yorgunluğunu atarak dinlendiğimiz yatak odası dekorasyonu çok önemlidir. Yatak odası dekorasyonunda en önemli nokta, dinlenme odası olduğunu unutmamaktır. Görsellik de mutlaka önemli ancak öncelik huzur ve dinginlik veren dekorasyon olmalıdır.

Yatak odası dekorasyonuna oda rengi ile başlamanız en doğru karardır. Çünkü oda rengine uygun mobilya ve aksesuar seçimi tasarım bütünlüğü açışından oldukça önemlidir. Yatak odası için sakinleştirici, dinlendirici, huzur veren özellikte renkler tercih etmelisiniz. Bu renkler mavi, yeşil, bej olabilir. Yatak odalarınızı koyu ve canlı renklerle boyamanız derin uykunun önüne geçeceği için tam dinlenme sağlanamaz. Bu nedenle pastel ve huzur veren renkler tercih edilmelidir.

Yatak odası dizaynı sırasında seçeceğiniz mobilyalar oda rengine uyumlu ve ergonomik olmasıdır. Yataklarda ilk aranılan, konfor ve rahatlık olmalıdır. Oda içerisindeki dağınıklığı pratik bir şekilde toplamanızı sağlayacak estetik ve kullanışlı dolaplar ferah bir yatak odasına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yatak odasındaki en önemli noktalardan bir diğeri de aydınlatmadır. Yatak odasında birden fazla aydınlatma kullanmanız odanın geniş ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Aydınlatmayı gözü yormayacak, sizi rahatsız etmeyecek şekilde konumlandırmalısınız. Yatak odasına asla canlı çiçek konulmamalı, bunun yerine cansız çiçek ve farklı aksesuarlarla dekorasyon bütünlüğü sağlanmalıdır. Yatak odasında ayna kullanımına dikkat edilmelidir, yatak odasında fazla ayna uykusuzluk nedenlerinin başında gelmektedir.

 

Bir önceki yazımız olan ANTRENİZİ DEKORE EDERKEN BU HATALARI YAPMAYIN. başlıklı makalemizde antre dekorasyonu, antre dekorasyonunda yapılan hatalar ve ev dekorasyonu hakkında bilgiler verilmektedir.

98 queries 2,094